Мониторинг на състоянието и решения за надеждност

Независимо от размерите на Вашия бизнес или обхвата на Вашите изисквания, SKF може да предложи подходящото решение за мониторинг на състоянието и надеждност, като нашите решения могат да бъдат разширявани при необходимост. 

Тясното сътрудничество с клиентите по целия свят е помогнало на SKF да добие обширни познания за приложения в областта на почти всички отрасли на индустрията. В резултат ние сме се научили да прилагаме най-подходящите съвременни технологии в специфичните индустриални приложения. 

За повече информация, моля посетете Condition Monitoring Products

Мониторинг на състоянието

SKF предлага серия базови продукти, конструирани за потребителя, който желае да започне програма за мониторинг на състоянието с ниски разходи. Базовите инструменти отчитат и докладват за температура, състояние на маслото, скорост, състояние на лагерите, съосност на валовете, шум, вибрации и др. 

Базовите продукти на SKF за мониторинг на състоянието включват: 

SKF MicroVibe P
Икономически изгоден, компактен, лек и с богата функционалност, SKF MicroVibe P е първият вибрационен тестов и измервателен инструмент, конструиран за работа с джобен компютър (PDA). 

SKF Vibration Pen Plus
SKF Vibration Pen Plus е джобен инструмент, осигуряващ икономически изгоден мултипараметричен подход към мониторинга на състоянието. 

Преносими инструменти

Нашите преносими решения за мониторинг позволяват на персонала по поддръжката да определи проблемите на място, да събере динамични данни за машината, които могат да бъдат анализирани офлайн с помощта на нашите софтуерни продукти @ptitude Monitoring Suite.

SKF предлага широко разнообразие от преносим хардуер за мониторинг на състоянието, включително:

Преносим инструмент за поддръжка SKF Microlog®Анализатор MX серия
Microlog MX комбинира много инструменти в един, устойчив е на удар и се събира в длан. Серията MX осигурява на потребителя гъвкавостта да избере от редица приложения за тестване и анализ. Може да избирате от следните модули на MX пакета:

  • Модул за проверка на съответствието за поддържане на състоянието на оборудването в съответствие с индустриалните стандарти (ISO, BS, API и т.н.) или с възможност за потребителите да дефинират свои собствени стандарти.
  • Лесен за употреба FFT анализатор с фазова визуализация като единична векторна диаграма без нужда за тахометричен сигнал
  • Модул за балансиране (статичен или динамичен баланс, в една или две равнини)
  • Ударен тест за определяне на резонанс
  • Модул за записване и съхранение на данни
  • Анализ на преходни процеси

SKF Microlog® Анализатор GX серия колектор на данни/FFT анализатори

SKF Microlog® Анализатор GX серия колектор на данни/FFT анализатори са конструирани, за да позволят на потребителя да внедри цялостна периодична програма за мониторинг на състоянието.

Със своя широк цветен дисплей и мощна модулна платформа GX серията отнася преносимите инструменти за вибрации към следващото поколение колектори на данни/анализатори. В допълнение към неговите цялостни маршрутни и безмаршрутни конструктивни характеристики за мониторинг на състоянието и анализ, GX серията може да поддържа същите модули за анализ като Microlog MX.

SKF Microlog Анализатор CMXA 51-IS – ATEX – преносим надежден колектор на данни/FFT анализатор
SKF Microlog Анализатор CMXA 51-IS – надежден, здрав, преносим, ръчен инструмент – позволява събиране на данни за вибрациите, процесите и динамиката в опасни среди. Подобни отрасли са нефтохимическата, водо-преработващата и фармацевтичната индустрии, както и други, за които са валидни IS разпоредбите.

SKF MARLIN® I-Pro

SKF MARLIN I-Pro е част от фамилията на SKF ръчни мобилни компютри за Надеждност, осигурявана от операторите (ODR). ODR – рамката за организиране на дейностите на оперативния персонал – е ключът към програмата по поддържане на надеждността на предприятието. Системата MARLIN е основен инструмент за операторите на първа линия, подобряващ надеждността и безопасността чрез по-добра комуникация с екипа на цялото предприятие.

Новият MARLIN I-Pro е здрав, високопродуктивен колектор на данни, който позволява на оперативния персонал на предприятието бързо и лесно да събира, съхранява и анализира цялостни данни за вибрации, процеси и инспекции на машините. Инструментът позволява установяване на тенденции, сравнения с предишни отчитания, алармени предупреждения и други. Функцията „бележки на потребителя” позволява на оператора да записва незабавно подробни наблюдения за проблемни моменти в състоянието на машините или съмнителни измервания. 

Онлайн системи

Нашите онлайн системи са отлични за непрекъснат мониторинг на критично оборудване, оборудване с труден достъп или където се рискува безопасността на персонала. 

Там, където изборът пада върху онлайн мониторинг на състоянието на машината, SKF може да предложи цялостна гама продукти и услуги, основани на десетилетия полеви опит.

Софтуер

Състоящ се от три модула – Analyst, Inspector and Observer – SKF @ptitude Monitoring Suite формира базата за напълно интегриран подход към мониторинга на състоянието. С познат WindowsTM интерфейс, този мощен софтуер приема данни от пълната гама SKF устройства за събиране на данни и взаимодейства с SKF @ptitude Decision Support (Система за подпомагане на решенията) за осъществяването на цялостно и надеждно вземане на решения.

X

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!